٩(͡๏̯͡๏)۶Anime For EveryoneƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Anime! Esti fan anime daca ai intrat aici! Si cu siguranta doresti sa ne impartasesti idoli si aventurile tale asupra personajelor Anime. Doresti sa iti faci prieteni sa fii inteles si ajutat? Aici e locul tau si stii asta, Bun venit Fanilor! Va asteptam!________________.OOO.____________.O. * .* .. ________________.OOOO.______-.OOO. * .* . * . ________________.OOOOO._-.OOOO. * .* .. _______________.OOOOOOOOOOO. * . * . * . * . __________-.OOOOOOOOOOOOO. * .* .. _____.OOOOOOOOOOOOOOO. * . * . * . * . __________-.OOOOOOOOOOOOO. * . * . * _______________.OOOOOOOOOOO. * . * . * . ________________.OOOOO._-.OOOO. * . *. * . * .. ________________.OOOO.______-.OOO. * .* .. ________________.OOO.____________.O. * . *. * . ________________.OO.__________ ________________.O.__________
Lista Forumurilor Pe Tematici
٩(͡๏̯͡๏)۶Anime For EveryoneƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ | Reguli | Inregistrare | Login

POZE ٩(͡๏̯͡๏)۶ANIME FOR EVERYONEƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Alexanndra1994
Femeie
23 ani
Bucuresti
cauta Barbat
23 - 42 ani
٩(͡๏̯͡๏)۶Anime For EveryoneƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ / Cafenea/Sedinte. / retete de mancare japoneza Moderat de ,•’`*’Bubble ,•`Pop ,•’♥`, Ada 18, Hana-chan, Kurama^_^Sweet, Methy, Moony691, Ran, YuS <3, keiko chan, sakura chan
Autor
Mesaj Pagini: 1
Alysu
<*EvIl DEmOn*>

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2141
Aici puteti posta retete cum sa faceti mancare in stil japonez.

am sa postez eu prima reteta, dar sa postati si voi

Yakisoba (焼きそば - roasted noodles)
Yakisoba (焼きそば - roasted noodles) este un fel de mâncare care provine ca şi ramen şi soba din chow mein, o mâncare originară din China. Diferenţa între yakisoba şi soba constă în tipul de făină folosit: din făină de hrişcă pentru soba şi din făină de grâu pentru yakisoba. Există o mare varietate de reţete, în funcţie de celelalte ingrediente care se folosesc în afară de tăiţei: carne de porc, ceapă, morcov, usturoi, piper, varză, sosuri pe bază de soia, ghimbir, aonori (o specie de alge), maioneză japoneză.

La festivaluri se serveşte într-o chiflă şi se numeşte yakisoba-pan. Pan înseamnă pâine şi vine din limba portugheză. De asemenea, yakisoba se serveşte în noaptea de revelion, fiind primul fel servit în noul an. Se consideră că aduce sănătate.

Ingrediente pentru 4 porţii:
- 250 g tăiţei din făină de grâu (tăiţei Mi Trung de la firma Vifon, cu precizarea că nu sunt identici cu tăiţeii originali fabricaţi în Japonia)
- 3 linguri de ulei
- 300 g carne de porc
- o ceapă medie (preferabil roşie, pentru culoare)
- un grăunte de usturoi
- 500g varză
- un ardei mediu (preferabil capia, pentru dulceaţă şi culoare)
- 2 linguriţe de ghimbir praf (de la firma Kotanyi)
- 2 linguriţe de alge uscate (aonori)
- 60 ml sos sukiyaki (de la firma Kikkoman)
Dacă doriţi să fie mai picant puteţi folosi 60 ml sos Worcestershire (de la firma Heinz)


Mod de preparare:
Se taie carnea cubuleţe mici, având grijă să eliminaţi toată grăsimea. Nu recomand să o tocaţi cu maşina de tocat. Se prăjeşte în ulei până se rumeneşte, având grijă însa să nu o prăjiţi prea tare. Se mută carnea într-un vas acoperit şi se lasă pe aragaz, să se menţină caldă.
Se fierb tăiţeii, folosind indicaţiile de pe ambalaj.
Se taie mărunt ardeiul. Varza este de preferat să o daţi prin răzătoare sau dacă o tocaţi manual, să fie cât mai mărunt posibil. Ceapa şi usturoiul se taie tot mărunt şi se prăjesc în uleiul rămas de la carne, până devin sticloase. Se adaugă varza şi ardeiul şi se călesc. Atenţie, nu se călesc mult, ci doar până se înmoaie puţin şi îşi schimbă puţin culoarea. Începe să miroasă diferit când este gata. Atenţie, nu căliţi varza în stil românesc!
Se ia tigaia de pe foc, se pune carnea, sosul, ghimbirul şi tăiţeii şi se amestecă bine toate ingredientele. Apoi se mai pune putin pe foc până se reîncălzesc, amestecând uşor.

Se serveşte pe o farfurie întinsă. Se presară algele înainte de servire (fotografia a fost făcută fără alge pentru că, din păcate, nu am găsit.

Modificat de aly_alik_anime (acum 16 ani)


_______________________________________

~Too fast to live, too young to die!~
~G-Dragon - my man, my angel!~

pus acum 16 ani
   
YuS <3
Moderator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 7026
mijto...o pun pe mama sa faca si ea  

_______________________________________


pus acum 16 ani
   
Alysu
<*EvIl DEmOn*>

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2141
Maki sushi ( 巻き寿司 )
Maki sushi sunt rulouri de orez, cu diferite umpluturi, înfăşurate în nori ( o specie de algă ). Ca umplutură se poate folosi: somon afumat, ton afumat, castravete, avocado, asparagus, ghimbir, creveţi, ţipar. Umplutura se poate aşeza în aşa fel încât în secţiune să se obţină diferite desene (în Japonia există concursuri pe această tema).

Temaki sushi conţin aceleaşi ingrediente, dar se rulează în formă de cornet.


Pentru că în România nu se găsesc separat unele ingrediente, vă recomand să folosiţi kitul de sushi de la Blue Dragon. Acesta conţine tot ceea ce este necesar pentru preparare, în afară de umplutură. Pentru umplutură folosiţi 150 g de somon afumat (preferabil să fie deja tăiat în felii foarte subţiri; vor fi necesare 4 felii). Se pot folosi şi alte tipuri de umplutură, exemple găsiţi şi pe cutie. Dacă preferaţi mâncarea mai condimentată cumpăraţi în plus un tub de wasabi, tot de la Blue Dragon şi o sticluţă de sos de soia. Kit-ul conţine o cantitate prea mică, după părerea mea.

Există mai multe metode de fierbere a orezului pentru sushi, una dintre ele este explicată în kit. Eu vă recomand următoarea:

Spălaţi orezul cu apă rece de câteva ori, până ce apa rămâne limpede. Puneţi orezul în apă şi lăsaţi-l să se înmoaie o jumătate de oră. După aceea puneţi-l într-o strecurătoare ca să se scurgă apa. Într-o oală, preferabil cu fund dublu, puneţi orezul, puţină sare şi apă (o măsură de orez la 1,3 măsuri de apă ). Se fierbe la foc mic aproximativ 12 minute, până se evaporă toată apa, mestecând uşor, cu grijă să nu striviţi boabele. Orezul trebuie să rămână mai tare, nu trebuie să se fiarbă mult. Se ia de pe foc, se pune capacul şi se lasă 10 minute.

Se mută orezul într-un vas care să nu fie metalic (preferabil din lemn) şi se amestecă uşor cu lingura de lemn, în acelaşi timp turnându-se oţetul de sushi. Se lasă să se răcească.

Se întinde covoraşul de bambus (makisu) pe suprafaţa de lucru şi se acoperă cu una dintre cele 4 foi de nori. Se presară uniform un sfert din cantitatea de orez pe foaia de nori, netezind cu degetele uşor umezite. Aveţi grijă să lasaţi 1-1,5 cm de nori pe margine neacoperită de orez. Se pune deasupra somonul afumat, pe mijloc. Apoi se rulează. Pentru a lipi marginea de nori, se umezeşte puţin alga. Se va lipi imediat. După ce se rulează, se taie în 6 bucăţi. Aveţi grijă să folosiţi un cuţit foarte ascuţit, pentru a face o tăietură frumoasă. Din când în când, spălaţi lama cuţitului cu apă rece pentru a îndepărta resturile depuse.

Pentru a obţine sosul, se amestecă wasabi cu sosul de soia. Sosul se serveşte în farfurii mici, câte una pentru fiecare persoană.


_______________________________________

~Too fast to live, too young to die!~
~G-Dragon - my man, my angel!~

pus acum 16 ani
   
Sword Art
Administrator

Din: Coreea^^..
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 11547
tare  eu am mancat doar sushi hmmmm ce bun este ma rog cca mam rugat de tata sami ia doua ore   nu prea stiu cum se prepareaza dar stiu ca este foarte bun/....

_______________________________________
___________________________________________________________ 
Being a 4nia keeps my soul alive..

pus acum 16 ani
   
Alysu
<*EvIl DEmOn*>

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 2141
Tempura udon

Udon ( うどん ) este un tip de tăiţei din făină de grâu, folosiţi în bucătăria japoneză. La fel ca şi celelalte tipuri de tăiţei, udon-ul a fost adus de călugării budhisti din China, la începutul secolului al IX-lea.

Genul acesta de mâncare constă în tăiţei, combinaţi cu alte ingrediente, serviţi împreună sub formă de supă. Există o mare varietate de reţete de preparare a udon-ului, în funcţie de ingredientele folosite şi a modului de preparare a supei. Se poate folosi: carne de pui, carne de porc, ou, legume (varză, morcov, ceapă, spanac), tofu, ciuperci. Supa constă dintr-o combinaţie de dashi, sos de soia şi mirin, dar se pot adăuga şi miso sau curry.

Tempura ( てんぷら ) este un fel de mâncare japoneză care constă din fructe de mare şi legume, acoperite cu un aluat şi prăjite în ulei vegetal. Pentru tempura se pot folosi legume (cartofi dulci, ceapă, dovleac, vinete, rădăcină de lotus), ciuperci, bambus, caracatiţă, creveţi, unele specii de peşte, ţipar. Şi pentru aluat există mai multe reţete, acesta poate conţine pe lângă făină de grâu şi apă, pesmet, mălai, mirodenii, praf de copt şi ou.

Tempura a fost adusă în Japonia de către misionarii portughezi în sec al XV-lea. Acest gen de mâncare este întâlnit şi astăzi în bucătăria mediteraneană, diferenţa fiind făcută prin faptul că aluatul conţine diferite tipuri de brânză, în special parmezan. Tot portughezii au adus pâinea în Japonia (pan vine de la portughezul păo). Denumirea tempura vine de la cuvantul tempero (a condimenta).

Voi prezenta o reţetă de tempura udon, adică udon care se serveşte cu creveţi gătiţi în stil tempura.
Ingrediente pentru 4 porţii:

- 300 g tăiţei (tăiţei Mi Trung de la firma Vifon, cu precizarea că nu sunt identici cu tăiţeii originali fabricaţi în Japonia )


- 1 litru (4 căni) de ceai verde
- 1 cană de sos sukiyaki (de la firma Kikkoman)

- 8 creveţi

- ulei vegetal pentru prăjit
- 1/2 cană de făină
- 1/2 linguriţă shichimi togarashi
(Se prepară din următoarele ingrediente: 1 linguriţă de nori, 3 linguriţe de coajă de portocală rasă uscată, 3 linguriţe de piper roşu, 2 linguriţe de susan pudră, 2 linguriţe de usturoi pudră. Amestecul ar trebui să conţină şi 3 linguriţe de sichuan pepper, dar care nu se găseşte. De menţionat că nu poate fi înlocuit cu piper).

- 4 linguriţe de ceapă tocată mărunt (preferabil verde)

pentru aluatul de tempura (koromo):
- 1 cană de făină de grâu
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 cană de apă foarte rece (puneţi câteva cuburi de gheaţă înainte de folosire)

Mod de preparare:

Se fierb pastele după indicaţiile de pe ambalaj.

Se prepară întâi ceaiul verde. Se amestecă cu sosul sukiyaki şi se fierbe 10 minute la foc mic.

Se amestecă făina şi praful de copt. Se face un aluat moale. Pentru a preveni formarea cocoloaşelor, nu puneţi direct făina în apă, ci printr-o sită. Daca nu aveţi o sită pentru făină, se poate folosi şi o strecurătoare mică. Se amestecă cu o furculiţă sau cu un tel, nu cu mixerul, deoarece aluatul conţine praf de copt şi dacă este amestecat prea puternic devine dens. Acest aluat trebuie făcut înainte de folosire.

Se curăţă creveţii având grijă sa le lăsaţi cozile netăiate. Pentru cine nu a mai gătit creveţi până acum trebuie spus că întâi li se taie capul, apoi se scoate carapacea de pe fiecare inel în parte, având grijă sa nu-i rupeţi. Pentru a preveni curbarea prea mare în momentul în care se prăjesc, se face o incizie de circa 1 mm pe lungime.

Se pune uleiul la încins. Se dau creveţii prin făină, având grijă să se scuture făina în exces. Cozile trebuie să rămână neacoperite de făină sau aluat. Apoi se acoperă cu aluat, fiind atenţi ca acesta să fie uniform şi nu foarte gros. Se pun la prăjit, la foc mic, până când capătă culoare aurie. Se scot din tigaie şi se pun pe hârtie absorbantă.

Se împarte cantitatea de udon în 4 porţii egale şi se pun în boluri. Se toarnă sosul. Se presară deasupra ceapa tăiată mărunt şi amestecul de condimente. Deasupra se pun creveţii.


Vă doresc poftă bună!


_______________________________________

~Too fast to live, too young to die!~
~G-Dragon - my man, my angel!~

pus acum 16 ani
   
sakura chan
Moderator

Din: Somewhere in Japan
Inregistrat: acum 13 ani
Postari: 4547
Eu am vreo 2 carti de mancare japoneze si sunt foarte bune
Sushi cu crab
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
o cana orez pentru sushi
o jumatate de cana otet de sushi
5 foi de Nori(alge uscate)
120g crab
40g icre japoneze
5 jumatati frunze de salata verde
o jumatate castravete(lung de sera)
1 avocado
2 linguri maioneza Wasabi
ghimbir(ginger)marinat
sos de soia
pasta Wasabi
"rogojina" de bambus


Mod de preparare:
Se spala orezul de sushi de 3 ori in apa rece,se scurge si se pune la fier in apa(vezi instructiuni pe ambalaj) sau la aburi in rice cooker. Cand e gata se transfera intr-un bol,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu jumatate de cana de otet pentru sushi(este un amestec de otet de orez,zahar,sare si condimente).Atentie! orezul se va amesteca cu grija sa nu se sparga boabele.
Curatam castravetele de coaja,taiem in 4 pe lungime,golim de seminte si taiem in fasii subtiri.Se curata avocado si se taie in felii de 1 cm grosime(ca si feliile de mar).
Pregatim un castronel cu apa rece si gheata(vom avea nevoie la masa de lucru, orezul fiind lipicios).

Asezam foita de Nori pe "rogojina" cu partea lucioasa in exterior.Cu mana uda distribuim orezul pe toata suprafata noriului avand grija sa lasam aproximativ 1 cm liber in partea superioara(pentru lipire ).Orezul nu trebuie sa fie foarte gros atat doar cat sa acopere foita de alge.
Se pun 2 lingurite de maioneza Wasabi(daca nu aveti se pot amesteca 2 linguri de maioneza normala din comert cu 1 lingurita pasta Wasabi),o lingurita de icre,o foaie de salta verde,crabul,2-3 felii de avocado,cateva fasii de castravete si se ruleaza ca si cozonacul.Capatul superior al noriului se uda putin cu apa sa se lipeasca.In timpul rularii se va pune o presiune egala pe tot ruloul altfel acesta nu va fi compact si legumele vor iesi la taiere.Desi pare complicat este relativ usor; e ca si cum am rula un blat de piscot intr-un prosop de bucatarie, pentru un tort rulada.Cu un cutit foarte bine ascutit se taie rulourile in jumatate si apoi fiecare jumatate in 4-5 felii egale.
Se pastreaza in containere bine inchise(orezul se usuca foarte repede)nu mai mult de 24h.Inainte de servire se aseaza pe un platou sau farfurie si se servesc cu pasta Wasabi,sos de soia si ghimbir(ginger marinat).


_______________________________________
No Music No Reason!!!
No Smoke No Future!!!
Music Is My Life!!!
Cherry Blossoms!



Anime Love

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la